La finca

Una terra única

La finca de Raventós Rosell s’estén al llarg de 52 hectàrees situades entre la muntanya de Montserrat i el Massís de l'Ordal, situada a la depressió del Penedès, amb una clara inclinació cap a l'est beneficiant-se del sol del matí i migdia.

Produccions baixes, d’un alt nivell qualitatiu, amb uns sòls de caràcter argilo calcari plens de còdols que ens aporten la mineralitat final que alhora facilita el drenatge quan plou en abundància i la retenció d’aigua en èpoques de sequera. El resultat és un raïm que transmet el sabor de la terra.

La masia

Al bell mig de les plantacions, s’alça el mas de la propietat, que acull una part del celler, el laboratori enològic i la zona de tasts, entre altres serveis. S’han trobat escrits de l’any 1700 que ja parlaven d’aquesta construcció, que rebia el nom de Can Llopart dels Tres Pins.

Descripció de la Masia segons Àngel Matas i Fosalba del llibre “Costumari Masquefa. Ajuntament de Masquefa” (1994)

Masia de planta rectangular allargada, amb una torre a l’extrem sud. El cos principal de l’edifici disposa de planta baixa i primer pis, mentre que a la torre hi ha planta baixa i dos pisos. Les obertures tenen marc de pedra picada, adintellades a les finestres, tret de les del pis superior de la torre (amb arcs carpanells). El portal principal, orientat vers llevant, té el marc adovellat, culminant amb arc de mig punt, retallat a l’interior deixant una obertura rectangular. La façana està arrebossada, i pintada de color rogenc. La coberta és a doble vessant. Respecte a la seva datació, es conserven rajoles amb les dates 1700 i 1826. A la façana est hi ha un rellotge de sol, amb la inscripció “ANNO 1726”. A l’edifici esmentat se li han adossat naus posteriors.

Vinicultura

Raventós Rosell és un celler com els d’abans. En ell es viu i es transmet la tradició de la vinya, es respecten els valors de la terra i es treballa dur per obtenir un producte de la millor qualitat, aroma i sabor.

Collita rere collita, es treballen 52 hectàrees de vinyes pròpies en un paratge d’una gran bellesa natural. Conscients que l’elaboració dels productes del celler comença el primer dia del calendari agrícola, van plantar les vinyes respectant l’ecosistema de la propietat i seguint els principis de la viticultura per personalitzar al màxim els seus vins. Els ceps van ser plantats en fileres, seguint la línia imaginària que uneix el Massís de l’Ordal i la muntanya de Montserrat, perquè la marinada de mitja tarda circuli entre les fileres de ceps, millorant la seva salut i propiciant el millor raïm possible.

La vinya es treballa sense descuidar cap detall, les podes i les revisions constants fan la màxima premissa i una bona selecció produeix les millors collites. Aquesta és l’essència dels vins i caves que surten del nostre celler.

Un altre dels trets distintius de Raventós Rosell és l’agermanament entre varietats de raïm pròpies del Penedès: Macabeu, Xarel·lo i Parellada, i les varietats franceses, que responen al gust personal del matrimoni Raventós-Vallverdú: Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot i Pinot Noir, Chennin i Sauvignon Blanc. El raïm autòcton aporta l’estructura i aromàtica de la zona i les varietats franceses ajuden a donar cos, estructura i vinositat, creant unes característiques molt personals en els vins i caves Raventós Rosell

Keith Keller
Cistella de la compra
Desplaça cap amunt